Uw gastvrouw

Wanneer u verblijven op de Goedenburch, bent u verzekerd van zeer goede zorgen. Hier wordt u verwelkomt door Liezel Fourie-Lafeber. Liezel is geboren en getogen in Zuid-Afrika en woont al 17 jaar in Nederland. Haar voorouders komen uit Frankrijk en die zijn in 1790 als Franse Hugenoten vertrokken naar de Kaap de Goede Hoop. Juist door haar herkomst en liefde voor haar thuisland, is deze verblijf zo bijzonder. Een ware vermengeling van het Afrikaanse cultuur met die van Hollandsche nuchterheid en historie.

IMG_1292

“We hebben 3 kamers voor onze gasten. De cottage is gewoon geweldig. Heel knus en gezellig, met de kippetjes die rondscharrelt voor de deur en de haan die ’s ochtends kraait. In de winter maken we de hout gestookte AGA aan en is het uren rustig toeven in de keuken met een beker warme chocolademelk of robuuste espresso…”

“Mijn Afrika hart gaat sneller kloppen van de “Safari Suite”. Hier is dit net of jij je in Afrika waant. Uit mahonie gesneden meubelen, handgemaakt in Oost Afrika, of de leistenen tegels in de badkamer, uit zuidelijke Afrika waar ik geboren ben.“

Ons nieuwste aanwinst is de Aspen Lodge, waar ik helemaal verliefd op ben. Wij reizen veel en overal krijg ik ideeën van. Deze kamer is gigantisch ruim en het doet denken aan een lodge in “the Rocky Mountains” in Canada. Een lust voor het oog en een ware juweel, met overal houtafwerkings en een echte koperen bad!